Historien om Georg Jensen

Måske har du tænkt over: Hvornår blev Georg Jensen grundlagt? Hvem står egentlig bag? Og hvor bliver Georg Jensen produceret – hvis du er nysgerrig, så læs med her! 

En virksomhed med mere end 100 år i branchen

Georg Arthur Jensen som brandet Georg Jensen er startet af og opkaldt efter var født i august 1866, han døde 69 år gammel i oktober 1935. Han åbnede sin første Georg Jensen butik i København i 1912, og de efterfølgende år åbnede han flere butikker i udlandet. Dog startede eventyret år før. Dengang hed det Georg Jensens Sølvsmedie A/S, og det blev stiftet d. 19. april 1904. Sidenhen har der været flere forskellige direktører inde over, og efter Georg Jensens død har han hans søn Søren Georg Jensen i en periode været kunstnerisk direktør i virksomheden fra 1962 frem til 1974. 

I 1972 blev Georg Jensen A/S opkøbt af Royal Copenhagen, som fra 1987 blev et datterselskab under den koncern der hedder Royal Scandinavia. Denne koncern er en af Danmarks mest succesrige designvirksomheder. Sidenhen er Georg Jensen blandt andet blevet opkøbt af Axcel i 2001 og i 2012 blev Georg Jensen igen solgt, denne gang til et investeringsselskab i Bahrain, her var deres ønske at gøre det skandinaviske brand til et globalt brand. 

Smykkerne fra Georg Jensen er gennem tiden blevet produceret flere steder. De har indtil for ganske nyligt haft en fabrik i Hjørring, denne har været suppleret af deres fabrik i Thailand, som nu har overtaget produktionen. 

Med de mere end 100 år på markedet er det blevet til mange forskellige og helt unikke kollektioner! Læs mere her om nogle af deres ikoniske kollektioner.

Smykker med historie blandt Georg Jensens mange smukke kollektioner

Hvis du går på opdagelse blandt Georg Jensens smykker, vil du hurtigt opleve, at der er virkelig, virkelig mange. Med tiden er smykker udgået og mange nye kommer hele tiden til. Kollektionerne udvides løbende, mens nogle kollektioner udgår. Men en ting er sikkert mange af deres kollektioner bærer præg af tidsløst og klassisk design. En af deres serie som har været i produktion i mange år er Georg Jensen Marguerit smykker, disse har tråde helt tilbage til 1940, hvor den første marguerit var i gave til (dengang) prinsesse Margrethe – deraf også navnet Daisy. I denne serie er der mulighed for at finde et smykke til dig selv eller en du har kær – et smykke som bærer en historie og et symbol og vis tidløse design har overlevet i mange år. En af de andre ikoniske serier er Georg Jensen Moonlight Grapes, disse smykker har en moderne og klassisk stil kombineret med deres skulpturelle udtryk. 

Har du også lyst til at gå på opdagelse blandt Georg Jensens mange ikoniske smykker?

Så find dem lige her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *